Nikoleta Daskalova

Николета Даскалова

Николета Даскалова е анализатор към фондация „Медийна демокрация“, автор на многобройни изследвания в областта на медийния мониторинг, плурализма и структурните процеси в българската медийна среда. Съавтор на „Да бъдеш журналист: състояние на професията“ (2017) и „Езикът на омраза в България: рискови зони, уязвими обекти“ (2016). Част от българския екип в рамките на Мониторинга на медийния плурализъм за страните от ЕС (2014, 2016, 2017). Николета е автор на анализа на съдържанието на 10-те изследвани вестника.

Rosen-Bosev

Росен Босев

Росен Босев е журналист във в. Капитал от 2005 г. Пише за проблемите на съдебната система, правоохранителните органи, борбата с корупцията и организираната престъпност. Два пъти е получавал наградата на „Програма достъп до информация“ за използването на Закона за достъп до обществена информация, както и наградите „Човек на годината“ за принос защитата правата на човека и „Валя Крушкина“ (2015) в категорията печатни медии. Специализирал е разследваща журналистика в САЩ. Член е на Управителния съвет на АЕЖ-България. В рамките на настоящия проект, той проследи историята на собствеността и финансовите активи на изследваните издания.

Vesislava-Antonova

Весислава Антонова

Весислава Антонова е журналист във вестник Капитал. Пише анализи за медийния и рекламен пазар в медията. Има магистърска степен по журналистика и работи по доктората си в журналистическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Седем години от професионалната и кариера са свързани с програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. Участвала е в редица български и международни проекти анализиращи българския медиен пазар. Изводите за рекламния пазар са нейният принос към настоящото изследване.

Dr Iliya Valkov

Илия Вълков

Илия Вълков е политически журналист и университетски преподавател. Работил е като репортер и коментатор за различни авторитетни медии в България, водещ на актуални и дискусионни формати в телевизия „БиАйТи“. Той е доктор по журналистика (кризисна комуникация) на Софийския университет “Св. Кл. Охридски”. Получавал е наградата за журналистика на „Програма достъп до информация“ (2017) за използването на Закона за достъп до обществена информация. Член е на Управителния съвет на АЕЖ-България. Илия е координатор и отговорен редактор на доклада.

Diyan-Bozhidarov

Диян Божидаров

Диян Божидаров е журналист във вестник „Сега“. Пише политически коментари и социални репортажи. В журналистиката е от 19 години. Носител на четири награди за честна и обективна журналистика. Има публикации във в. „Култура“, списанията „Тема“ и „Жената днес“. Той работи по първичната обработка и регистрация на данните за целите на контент-анализа в рамките на този проект.